Fethephon 108
Fethephon 108 Plant Growth Regulators Malaysia, Kuala Lumpur (KL), Selangor, Cheras Supplier, Suppliers, Supply, Supplies | FERLAB SDN BHD
Fethephon 108

Bahan Aktif / 有效成份
2-Chloroethylphosphonic Acid (Ethephon)...10.8%
Bahan Lengai / 惰性成份: ...89.2% 
 
 
Bahan Homon Untuk Tanaman
 
Menggalakkan Pokok Nenas Berbunga
Serta Buah Masak Serentak
 
UNTUK MENGGALAKKAN PEMBUNGAAN
Fethephon 108 adalah sejenis bahan homon tanaman-tanaman yang digunakan untuk menggalakkan Bromeliads (nenas) berbunga pada masa yang dikehendaki. Oleh itu, jarak menghasilkan buah dapat dijadualkan sesuai dengan keperluan pengilang. Sekiranya Fethephon 108 tidak digunakan, tempoh dan pusingan memetik hasil akan berlanjutan dan jumlah hasil juga berkurangan.
Bagi tanaman ratoon, jarak masa menghomon pokok nenas dengan Fethephon 108 hendaklah dijadualkan sekurang-kurangnya 120 hari untuk mencegah penyakit buah Erwinia chrysanthemi.
 
UNTUK KEMASAKKAN BUAH
Walaupun, penggalakkan membungaan dan pembuahan adalah serentah, buah-buah tersebut tidak masak pada masa yang sama. Untuk menggalakkan buah nenas masak serentah, gunakan Fethephon 108 1-2 minggu sebelum memetik buah yang pertama. Sekiranya bahagian bawah buah menunjukkan buah tersebut akan masak, maka Fethephon 108 mestilh digunakan.
 
MUSTAHAK
Elakkan daripada menggunakan air yang berasid. Jangan campurkan Fethephon 108 dengan lain bahan kimia. Campuran hendaklah digunakan dalam 2 jam selepas disediakan.
 
AWAS
Fethephon 108 mengandungi asid. Berbahaya jika termakan. Elakkan daripada terkena kulit atau mata. Basuh Badan sebersih-bersihnya dengan sabun dan air selepas mengendalikan produk ini. Jika terkena mata, bersihkan dengan menggunakan air bersih yang banyak.
 
 
 
 
植物生长调节素
供黄梨树誘发开花及果子成熟
 
供诱发花朵:
Fethephon 108 有效供黄梨科誘发开花, 使黄梨树能在预定的期间内更均匀的开花结果。若没有使用Fethephon 108, 收割时期延长, 产量也将减少。截根苗生的黄梨树应在一百二十天时使用Fethephon 108 避免因欧文氏细菌(Erwinia Chrysanthemi) 所造成的果子脱落。
 
使黄梨果成熟:
若要使黄梨均匀的成熟, 应在预定第一次收割前一至二星期施用Fethephon 108於黄梨树及黄梨果上。
 
注意:
避免和其他咸性水质滲合。不可用Fethephon 108与其他金属化学品混合。 溶液一旦调配好后应在两小时内施用。
 
警告及应注意事项:
Fethephon 108 含有酸液。 如吞食則有害。 避免与皮肤及眼睛接触。若沾上眼睛. 用大量的清水冲洗。每个种植穴喷射70-80毫升
 
  

Please leave your enquiry here, we will reply as soon as possible.


*only support gif, jpeg, jpg, png, pdf
Switch To Desktop Version